Blog > Komentarze do wpisu
Biscotti z żurawinąPyszne i zdrowe (żurawina!) ciasteczka. Świetne do kawki i bez kawki. Polecam :) Składniki:
Masło utrzeć z cukrem i jajkiem. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Dodać żurawinę i wymieszać dokładnie. Z ciasta wilgotnymi dłońmi uformować dwa wałeczki o średnicy ok. 4 cm. Ułożyć je na papierze do pieczenia w sporym odstępie i piec 25-30 minut w temperaturze 180 stopni C. Po tym czasie ciasto wyjąć i jeszcze ciepłe pokroić na 2 cm kromeczki. Układać je bokiem na blasze i podpiekać po 8 minut z każdej strony, aż się zrumienią.
Smacznego :) wtorek, 16 czerwca 2009, efi
Komentarze
viridianka
2009/06/16 10:33:16
ja sie czaje i czaje na biscotti :) mam jednak najpierw ochote wyprobowac czekoladowe :)) i moze z zurawina...:) ale bylaby uczta ...:))
2009/06/16 11:19:04
Viridianko ten przepis można wykorzystać jako bazę i zamiast żurawiny dodać czekoladę :) Polecam - muffingirl
olciaky
2009/06/16 14:55:07
Super.:) Wydaje mi się,że są takie biszkoptowo-suche.A może się mylę?:P
olalala77
2009/06/16 15:18:34
Nie jadłam nigdy biscotti. Ale patrząc na te Twoje, tak sobie myślę, że chętnie bym zjadła ;).
cuda.wianki
2009/06/16 19:00:02
jeszcze nie pieklam zadnych biscotti, a te wygladaja bardzo kuszaco! :-)
majanaboxing
2009/06/17 13:04:25
Ja tez ich jeszcze nie robiłam, ale mnie kuszą już od dawna :) Pyszne zrobiłaś :)
2009/06/20 11:38:32
Olcik te ciasteczka nie są za bardzo biszkoptowe, bo do ciasta dodaje się masło. Bardziej przypominają nasze kruche ciasteczka. Polecam :)
Olala, Cuda.wianki, Majanko, Emma001 ja też wcześniej nie piekłam biscotti. Nawet kiedyś kupiłam gotowe, ale mi nie smakowały. Ale te domowe są naprawdę super. zjedz_mnie zgadzam się z Tobą całkowicie. Pozdrawiam:) muffingirl |
![]() ![]() |